...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ''ΙΑΤΡΟ NET''

Προς συνολική ρύθμιση των χρεών του ΕΟΠΥΥ

Σε συνολική ρύθμιση των χρεών των τεσσάρων Ταμείων που συμμετέχουν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.

Τα Ταμεία ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ οφείλουν περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ προς γιατρούς, φαρμακοποιούς και διαγνωστικά κέντρα.


Το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί μεγάλο 'βαρίδι' για το νεοσύστατο Οργανισμό, ο οποίος ξεκίνησε να λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2012.


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης έχει πραγματοποιήσει σειρά επαφών με στελέχη των υπουργείων Υγείας και Εργασίας και εκτιμάται ότι θα υπάρξει σχετική απόφαση στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα.


Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι εκπρόσωποι των γιατρών και των φαρμακοποιών, οι οποίοι εμφανίζονται σύμφωνοι και επιφυλακτικοί.

Τα χρέη έχουν προκαλέσει ασφυκτική εικόνα στο χώρο της Υγείας. Γιατροί και φαρμακοποιοί απεργούν έως τις 5 Ιανουαρίου και στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται και η εξόφληση των οφειλόμενων ποσών.
'Θα εξοφληθείτε'...

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι – έως την Πέμπτη – θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ και έως τις 22 Ιανουαρίου από τον ΟΓΑ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Τιμοσίδη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) κ. Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για 'ρεσιτάλ εμπαιγμού και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης'...

Ψεύδεται ασύστολα – αναφέρει – μιλώντας για ανύπαρκτο διάλογο με τους Ιατρικούς Συλλόγους. Εκτός αν εννοεί τις πράξεις διαμαρτυρίας, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να αποκρύψει την προχειρότητα και τους κινδύνους που ενέχει η βεβιασμένη έναρξη του ΕΟΠΥΥ.

Αντίδραση

'Οι κινητοποιήσεις των γιατρών είναι αποτέλεσμα της έλλειψης προετοιμασίας λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και της αποσπασματικής πολιτικής ΠΑΣΟΚ', σχολίασε ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ κ. Μανώλης Αγγελάκας, καλώντας τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει σε άμεση εξόφληση των οφειλόμενων στους φαρμακοποιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου