...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ(ΦΕΚ β 3174 30-12-11) ΜΕ ΘΕΜΑ: Διασυνοριακή παροχή υπηρεσιών εργαστηρίων φυσικοθεραπείας στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του ν. 3844/2010 ( ΦΕΚ Α΄63).

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 19-12-11 ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΦΕΚ β 3174 30-12-11) ΜΕ ΘΕΜΑ: Διασυνοριακή παροχή υπηρεσιών εργαστηρίων φυσικοθεραπείας στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του ν. 3844/2010 ( ΦΕΚ Α΄63).


Αυτή η απόφαση μεταξύ άλλων προβλέπει ότι :
1. Πάροχοι υπηρεσιών ή Εταιρείες νόμιμα εγκατεστημένες σε άλλο κράτος-μέλος
της Ε.Ε. δύνανται να παρέχουν στην ελληνική επικράτεια τις υπηρεσίες των
εργαστηρίων φυσικοθεραπείας χωρίς εγκατάσταση σύμφωνα με τα οριζόμενα
στο Κεφάλαιο Δ’ του ν. 3844/2010.

ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΝΑ  ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ:
(Στην περίπτωση φυσικού προσώπου)
α) Βεβαίωση αρμόδιας αρχής του κράτους μέλους εγκατάστασης, ότι ο πάροχος είναι νόμιμα εγκατεστημένος σε αυτό και νόμιμα ασκεί την συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα και ότι δεν του έχει απαγορευτεί, έστω και προσωρινά η άσκησή της κατά το χρόνο χορήγησης της βεβαίωσης.
β) Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή αστυνομικής ταυτότητας αυτού.

γ) Τίτλοι σπουδών, που πιστοποιούν ότι ο πάροχος διαθέτει εκπαίδευση συναφή για την άσκηση του επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή ή αποδεικτικά επαγγελματικής πείρας τουλάχιστον δυο ετών στο διάστημα των τελευταίων δέκα ετών που προηγούνται της παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα, σε
περίπτωση που το επάγγελμα δεν είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο στο κράτος μέλος εγκατάστασης. Τα ανωτέρω έγγραφα υποβάλλονται επικυρωμένα και μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα.
δ) Στοιχεία σχετικά με την χρήση υποδομής στην ελληνική επικράτεια, στο
μέτρο που αυτή είναι απαραίτητη για την παροχή της υπηρεσίας.


Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ:

1) Ο Π.Σ.Φ πρέπει να προσφύγει κατά της απόφασης του Υπουργού (όχι Νομικά αυτό είναι το τελευταίο μέσον) ΓΙΑΤΙ: Α) Ο Νόμος 3844/2010 ψηφίστηκε για να ενσωματώσει την Ευρωπαϊκή Οδηγία 123/2006 (Μπολγκενστάιν).
Β) Τόσο η οδηγία 123/2006 ,όσο και Ο Νόμος που επικαλείται η Υπουργική Απόφαση αναφέρουν ότι:
Άρθρο 4
(Άρθρο 2 Οδηγίας 2006/123)
Πεδίο εφαρμογής
1. Ο παρών νόμος εφαρμόζεται στις υπηρεσίες παροχών εγκατεστημένων σε κράτος−μέλος της Ευρωπαϊκής΄Ενωσης.
2. Οι διατάξεις του νόμου αυτού δεν εφαρμόζονται
στις ακόλουθες δραστηριότητες:
.
.
.
.
στ) στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης (ιατρικές και φαρμακευτικές) που προσφέρονται από επαγγελματίες του τομέα της υγείας σε ασθενείς για την αξιολόγηση, διατήρηση ή αποκατάσταση της υγείας τους είτε παρέχονται μέσω εγκαταστάσεων υγειονομικής
περίθαλψης είτε όχι, και ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο οργανώνονται και χρηματοδοτούνται οι εν λόγω υπηρεσίες σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας ή από το αν είναι δημόσιες ή ιδιωτικές, εφόσον ασκούνται αποκλειστικά από νομοθετικώς κατοχυρωμένα επαγγέλματα,


ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ :
 Είμαστε νομοθετικώς κατοχυρωμένο επάγγελμα Υγείας ή οχι.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΄΄ΤΑΓΟΥΣ΄΄ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ Π.Δ.Ε ΤΟΥ Π.Σ.Φ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΤΩΡΑ.
Αν έχουν αντίθετη άποψη, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ, θα πρέπει όλοι εμείς (εκπρόσωποι των Π.Τ σε όλη την Ελλάδα να αντιδράσουμε στην επιλεκτική επιλογή ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΜΙΚΩΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ) αυτό κάνει έμμεσα αυτή η Υπουργική Απόφαση μας καταργεί ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.
 
Η Π.Δ.Ε ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΕΡΡΩΝ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου