...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Οδηγίες προς Ναυτιλομένους ( ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ)

1) Υπάρχει σύγχιση για το αν χρειάζονται τα δικά μας παραπεμπτικά θεώρηση. Αναφέρεται ρητώς στον κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ οτι οι Φυσικοθεραπείες ΑΠΑΙΤΟΥΝ θεώρηση ανεξάρτητα ποσού. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί κατά τον έλεγχο και την εκκαθάριση να υπάρξει πρόβλημα π.χ στον επίτροπο, ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΙΜΉΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΗΜΈΝΑ.
2) Υπάρχει σύγχυση για το αν υπάρχει ή όχι συμμετοχή. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΕΣ (ΑΡΘΡΟ 8) ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ (ΑΡΘΡΟ 14).
3) Υπάρχει σύγχυση με το αν πρέπει ή δεν πρέπει να βγάζει το σύστημα τιμή. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ -ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ. ΕΣΥ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΕΙΣ Χ20 .
4) Υπάρχει σύγχυση για το ποιούς δεχόμαστε. Σε συνάντηση των προϊσταμένων του πρώην Ι.Κ.Α με τον Βουδούρη ξεκαθαρίστηκε οτι μπορεί ο καθένας ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ,ΟΓΑ,ΟΠΑΔ,ΟΑΕΕ) ΈΧΕΙ ΤΑ ΊΔΙΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ και μπορεί να συνταγογραφείται απο γιατρό του πρώην ΙΚΑ σε παραπεμπτικό του ΙΚΑ (φάρμακα,εξετάσεις ,φυσικοθεραπείες ) απλά ο γιατρός βάζει την ένδειξη του ταμείου στο παραπεμπτικό π.χ ΟΓΑ και πρέπει να το περνάει στο βιβλιάριο του ασθενή .
5) Οι ελεγκτές των πρώην ταμείων ελέγχουν τα παραπεμπτικά των πρώην ταμείων τους (σίγουρα), ενώ οι ελεγκτές του πρώην ΙΚΑ (με σχετική εγκύκλιο που τους κοινοποιήθηκε) ελέγχουν τα παραπεμπτικά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΤΑΣΟΜΕΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ καθώς τους έχει κοινοποιηθεί ο κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ στις 22-12-2011.
6) ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΄΄ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ΄΄ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ (συμφωνία) Η ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ (και δεν γνωρίζω γιατί καθυστερεί)
7) Για το θέμα της υπογραφής συμβάσεων (και προσκόμισης δικαιολογητικών ) που είναι όντως χρονοβόρο έχω να προτείνω, αφού ο ΟΠΑΔ θα είναι ο ΕΟΠΥΥ , να μην ξαναπροσκομίσουμε όλα τα δικαιολογητικά αφου υπάρχουν στους φακέλους που διατηρούν οι ΥΠΑΔ ,παρά μόνο ίσως ανανέωση εγγραφής στο Σύλλογο, και να προσκομίσουν δικαιολογητικά μόνο αυτοί που δεν έχουν ακόμη φάκελο στις ΥΠΑΔ (τώρα ΕΟΠΥΥ).
8) Πρέπει να ξεκαθαρίσει αν οι εκτός ΕΟΠΥΥ μπορούν να συνταγογραφούν και Φυσικοθεραπείες γιατί η ΚΥΑ λεει φάρμακα-παρακλινικές (ΥΠ΄ΟΨΙΝ ΑΥΤΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ) -ΑΥΤΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ.
ΕΠΙΣΗΣ 
Δημιουργήθηκε ενα πρόβλημα με κάποιους ελεγκτές οι οποίοι αναλύοντας τον Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ κρίνουν ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ (τουλάχιστον σε χειρόγραφα παραπεμπτικά) ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 14 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ:
Στη φυσικοθεραπεία καθιερώνεται αποζημίωση ανά συνεδρία (επίσκεψη) εντός της οποίας εκτελούνται όσες φυσικοθεραπευτικές πράξεις κρίνονται αναγκαίες. Στο παραπεμπτικό αναγράφεται ο αριθμός των συνεδριών καθώς και οι απαιτούμενες φυσικοθεραπευτικές πράξεις ανά συνεδρία.
Δικαιολογούνται έως 12 συνεδρίες δύο φορές το χρόνο και η αποζημίωση ανά συνεδρία ορίζεται σε είκοσι (20) ευρώ.
ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1) ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΠΡΩΤΑ Π.Χ 12 ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ και μετά να αναλύει τις πράξεις :Π.Χ 12 συνεδρίες στον ώμο (12 διαθερμίες, 12 υπέρηχα, 12 μαλάξεις).
2) Αν είναι ηλεκτρονικό παραπεμπτικό ,καλό θα είναι να γράφει πάνω στα ΄΄χαρτιά ΄΄ που τυπώνονται χειρόγραφα :10 συνεδρίες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου