...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ (ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ) Κ. ΚΟΥΜΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΕ Κ.ΓΟΥΝΑΡΙΔΗ.

Την Παρασκευή 13-1-12 επισκεφτήκαμε τον Διευθυντή Υπηρεσιών Υγείας κύριο Κουμαρίδη για να συζητήσουμε τα καινούργια δεδομένα που διαμορφώνονται με την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.
Έτσι έχοντας σαν δεδομένο και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους του ΕΟΠΥΥ και μετά το αποτέλεσμα των συζητήσεων έχουμε τα εξής:

1) Όλοι οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ (Ο.Γ.Α,  Ι.Κ.Α, Ο.Α.Ε.Ε , Ο.Π.Α.Δ-Τ.Υ.Κ.Δ.Υ) μπορούν να κλείνουν ραντεβού και να εξετάζονται από τους ιατρούς των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, όταν απαιτείται συνταγογράφηση Φυσικοθεραπείας τότε αυτή μπορεί να συνταγογραφείται είτε χειρόγραφα στα παραπεμπτικά του πρώην Ι.Κ.Α ,είτε ηλεκτρονικά.
Κατόπιν ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΕΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΓΚΤΗ που αυτό είναι εφικτό να γίνει απο τους υπάρχοντες ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ (τους πρώην Ι.Κ.Α), ο ασθενής από όποιο Ταμείο και αν προέρχεται μπορεί να επισκεφτεί οποιοδήποτε Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας είχε σύμβαση με ένα από τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ (ισχύει η σύμβασή του κανονικά για τον ΕΟΠΥΥ).
2) Καλά θα είναι, λόγω φόρτου εργασίας των ελεγκτών των πολυϊατρείων ,όσοι ασθενείς ΄΄προέρχονται΄΄ από τα παλιά ταμεία που ακόμη απασχολούν ελεγκτές ( ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ), ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΩΝ να θεωρούν τα παραπεμπτικά σ΄αυτούς ,για λόγους αποσυμφόρησης και μόνο.

Επίσης συναντηθήκαμε με τον ελεγκτή του ΟΑΕΕ κ. Γουναρίδη για να συζητήσουμε τα περί ελέγχου των Φυσικοθεραπειών. Ο Ελεγκτής θεωρεί μόνο ηλεκτρονικά συνταγογραφημένα παραπεμπτικά, δεν καταφέραμε να τον πείσουμε ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ (η οποία περιλαμβάνει 3,4,5 ή και μια φυσικοθεραπευτική πράξη όπως διαθερμίες, κινησιοθεραπείες κ.α) ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ,αυτό δεν κατέστη δυνατόν να γίνει αντιληπτό και ως εκ τούτου το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στείλουμε γραπτώς τις εξηγήσεις μας για την διαφορά ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ-ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ. 
Μέχρι να λυθεί το θέμα καλά θα είναι να συνταγογραφεί ο θεράπων Ιατρός 1 Φυσικοθεραπευτική πράξη π.χ 12 LASER,  έτσι είτε σαν συνεδρία το δεις είτε σαν πράξη είναι 12 (το ανώτατο επιτρεπτό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου