...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

"Εξαιρετικό" το τμήμα Φυσικοθεραπείας ΤΟΥ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ. (video)

Αδιαμφισβήτητο διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της διοίκησης και των τοπικών φορέων αποτελεί η έκθεση της επιτροπής εξωτερικής αξιολόγησης του τμήματος φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Λαμίας. Την ώρα που η συζήτηση για τις συγχωνεύσεις ή τις καταργήσεις των τμημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη ένα απο τα τμήματα του ΤΕΙ αξιολογήται ως εξαιρετικό.

Η επιτροπή πέντε ειδικών αξιολογητών απο το εξωτερικό μετά την επιτόπια επίσκεψη 10-12 Οκτώβρη χαρακτηρίζει το πρόγραμμα σπουδών εφάμιλλο με τα αντίστοιχα της Ευρώπης, της Β.Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας και της Αυστραλίας. Σημειώνεται δε πως πρέπει να αναγνωριστεί ως πανεπιστημιακού επιπέδου και να επιτραπεί η διεξαγωγή μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων.
Το ακαδημαικό προσωπικό βρέθηκε εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, οι υποδομές επίσης εξαιρετικές, οι χώροι διδασκαλίας και τα αμφιθέατρα επαρκή σε αριθμό, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια και ο εξοπλισμός τα κατεξοχήν κατάλληλα. Το ερευνητικό εργαστήριο μάλιστα εμβιομηχανικής και εκτίμησης της καρδιαγγειακής/αναπνευστικής λειτουργίας σχολιάζεται ως άξιο ζήλου πολλών προγραμμάτων βρετανικών πανεπιστημίων φυσικοθεραπέιας.
Στο τέλος της έκθεσης αναφέρεται ότι το επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται απο το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ είναι ισοδύναμο με το επίπεδο 6 του Ευρωπαικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων.
Οι απόφοιτοι λοιπόν του συγκεκριμένου τμήματος θα μπορούσαν να εργαστουν ως επαγγελματίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Δείτε το video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου