...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΕ Φ.Ε.Κ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΕ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3599/2007 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ (ΑΡΘΡΟ 41 ΠΑΡ.7)

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFYAFdDx4L2G3dtvSoClrL8L25yp9NHeBZ5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIucd3SqCW5qn_YP8fRuZSKQrx8hhQc62IAI5baTCPQD4w

Συνάδελφε-ισα
Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ ,  προσθήκης στο Νόμο περί «Ανασυγκρότησης του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης»,   της τροπολογίας που αφορά την λειτουργία του συλλόγου σαν Ν.Π.Δ.Δ και συγκεκριμένα της υποχρέωσης έκδοσης ΟΧΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ αλλά Υπουργικής Απόφασης για τα υπολειπόμενα άρθρα του Νόμου 3599/2007.
Έτσι μέσα σε 20 ημέρες από την δημοσίευση θα μπορέσει να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση ,βέβαια λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης και των πιθανών αλλαγών που θα συμβούν στα Υπουργεία ίσως αυτή η έκδοση να αργήσει.
Αλλά Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ που καθυστερεί 4 χρόνια τον Σύλλογο είναι γεγονός.
Πρέπει να τονίσουμε (για να ευλογήσουμε και τα γένια μας και για να πούμε τα πράγματα ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ) , ΟΤΙ  Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΗΛΘΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Π.Σ.Φ
Το Π.Τ Σερρών επεξεργάστηκε την τροπολογία (συγκεκριμένα το μέλος της Δ.Ε Λυμπερίδης Πέτρος) κοινοποιώντας την στον Πρόεδρο του Π.Σ.Φ , την Πέμπτη 29-9-11 στις 10:05 το βράδυ με E-mail, αναλάβαμε δε να επισκεφθούμε τον Κύριο Μπόλαρη και να του ανακοινώσουμε την ΄΄ιδέα΄΄ για να δούμε εάν στέκει νομικά για το Υπουργείο Υγείας.
 Κινήσαμε ΄΄Θεούς και δαίμονες΄΄, ΄΄λυτούς και δεμένους΄΄ για να καταφέρουμε να βρούμε τον Υφυπουργό. Ήταν καταλυτική η παρέμβαση της συναδέλφισας Μαρίας Λίγκας και τελικά κατέστει δυνατόν ,έστω τηλεφωνικώς, ο κύριος Μπόλαρης να συμφωνήσει στο πολιτικό και κυρίως στο Νομικό της μέρος.
Αφού την καταθέσαμε στους συνεργάτες του ,ξεκινήσαμε έναν μαραθώνιο για να προλάβουμε να ενημερώσουμε τον Κύριο Τιμοσίδη που εκλέγεται στην Καβάλα.
Αυτό έγινε το Σάββατο το μεσημέρι με την συνομιλία που είχαμε με τον Διευθυντή του γραφείου του κ. Τιμοσίδη τον Χρήστο Αρβανιτόπουλο και του στείλαμε με E-mail  την πρόταση.
Μετά την ενημέρωση του κ.Τιμοσίδη ανέλαβαν δράση οι συνάδελφοι Καβαλιώτες που συναντήθηκαν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου με τον Υφυπουργό και σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Π.Σ.Φ κλείστηκε ραντεβού στη Αθήνα για την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.
Η συνάντηση είχε ευτυχές αποτέλεσμα καθώς οι 2 Υφυπουργοί συμφώνησαν να καταθέσουν την προσθήκη-τροπολογία.
Κατόπιν τούτου αναλαμβάνωντας την σκυτάλη το Δ.Σ του Π.Σ.Φ και με συντονισμένες ενέργειες μεταξύ των 2 περιφερειακών και του Δ.Σ του Π.Σ.Φ  η τροπολογία κατατέθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ,όπου συζητούνταν το Νομοσχέδιο και έγινε αποδεκτή από του Βουλευτές της επιτροπής.
Στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε και έτσι στις 2 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ.
Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους 2 Υφυπουργούς τον Σερραίο Κύριο Μπόλαρη και τον Καβαλιώτη Κύριο Τιμοσίδη, τους Βουλευτές της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και τους Βουλευτές που την ψήφισαν στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σαν Περιφερειακό Τμήμα Σερρών από κοινού με το Π.Τ Καβάλας, δείξαμε και αποδείξαμε στους συναδέλφους  πως πρέπει να εργάζεσαι και να  συνεργάζεσαι με τη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ για  να πετύχεις.
Όσες φορές χρειάστηκε ,σε δύσκολα ζητήματα που προέκυψαν απο το 1995 που πρωτοδημιουργήθηκε το τμήμα μας προσπαθήσαμε να βοηθάμε με όσες δυνάμεις είχαμε, ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΄΄ΙΕΡΗ΄΄ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, το κάναμε για να βοηθήσουμε τον Κλάδο και όχι τα πρόσωπα που εξέφραζαν την Διοίκηση του Συλλόγου.
ΕΜΕΙΣ΄΄φωνάζαμε΄΄ πρώτοι για συμβάσεις με το Δημόσιο βλέποντας του Φυσιάτρους δίπλα μας να εισπράττουν εκατομμύρια δραχμές μηνιαίως το 1994 και το Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας να είναι αποκλεισμένο.
ΕΜΕΙΣ ξεκινήσαμε την διαδικασία των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ , κλείνοντας ραντεβού με τον Πρόεδρο του ταμείου κ. Μελισιώτη στην Θεσσαλονίκη ,όπου στην συζήτηση και στο γραπτό μας αίτημα απάντησε θετικά ,ρωτώντας μας μάλιστα΄΄ αν έχουμε Σύλλογο στην Αθήνα ΄΄, την επομένη της συνάντησης μας πήρε τηλέφωνο η ιδιαιτέρα του (Ολυμπία αν θυμάμαι καλά) για να πάμε να κάνουμε συμβάσεις, κινητοποιώντας την Κεντρική Διοίκηση η οποία είχε την ίδια άποψη με το Π.Τ Σερρών για την θεσμικό τμήμα της σύμβασης και οχι το οικονομικό γιατί τότε ήταν η προ TENS ,BIO ΕΠΟΧΉ και υπήρχαν πολλές αντιδράσεις προς το Δ.Σ του Π.Σ.Φ αλλά προς τιμήν του το Δ.Σ  ΚΑΙ Ο ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Σ.Φ το ΄΄ετρεξε΄΄ και αυτό έγινε πράξη, όλοι γνωρίζουμε τι απέφερε αυτό στον ΕΛΛΗΝΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ όταν  αργότερα ΕΠΕΤΥΧΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Π.Σ.Φ την ένταξη των πράξεων TENS ΚΑΙ BIOFEEDBACK στις φυσικοθεραπευτικές.
ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΣΑΜΕ στην προσπάθεια επίλυσης  οποιουδήποτε προβλήματος προέκυπτε ,θυμίζουμε το θέμα με τους Γυμναστές και επίσης το θέμα με το άνοιγμα του επαγγέλματος πετυχαίνοντας την στήριξη από διάφορα πολιτικά πρόσωπα καταθέτοντας επερωτήσεις στη Βουλή. 
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ  ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ΄ΑΥΤΟ.
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ,ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.
Δεν πτοήθηκε ούτε από Προεδρικά Διατάγματα για να τα ΄΄βροντήξει΄΄ και να φυγομαχήσει ,όπως έκαναν μερικά Περιφερειακά, όλα αυτά τα χρόνια  ήταν ενεργό και ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.
Θα είμαστε ενεργοί και στο μέλλον γιατί νέοι ορίζοντες ανοίγονται πλέον με το καινούργιο σχήμα του Συλλόγου και την λειτουργία του σαν Ν.Π.Δ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου