...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ e-ΔΑΠΥ





Κατά την είσοδό μας στην εφαρμογή μας βγάζει στα προσωπικά μηνύματα : ΄΄Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε την ένδειξη ΦΠΑ Παραμεθορίου με χρήση της νέας επιλογής στο μενού Διαχείριση ΔΑΠΥ.΄΄

Αυτό όπως αναφέρει στις αρχικές οδηγίες αφορά Ακτινοθεραπευτές: 

΄΄Η ηλεκτρονική υπηρεσία e-ΔΑΠΥ υποστηρίζει τις παρακάτω δυνατότητες:
  • Καταχώρησης Φ.Π.Α. για Ιατρικές Πράξεις που αφορούν συμβάσεις Ακτινοθεραπευτών
Έτσι εάν θέλουμε να καταχωρήσουμε τα παραπεμπτικά μας με τον κλασικό τρόπο χωρίς να χρησιμοποιήσουμε την επιλογή : Εκτέλεση/Ακύρωση Ηλεκτρονικού Παραπεμπτικού τότε δεν χρειάζεται να εισάγουμε στην αριστερή μπάρα Διαχείρηση ΔΑΠΥ –Ένδειξη παραμεθορίου τίποτε.


Αν όμως θα χρησιμοποιήσουμε την επιλογή : Εκτέλεση/Ακύρωση Ηλεκτρονικού Παραπεμπτικού  (αυτό θα γίνεται υποχρεωτικά –μάλλον- από εδώ και πέρα), τότε θα πρέπει να εισάγουμε στην ένδειξη παραμεθορίου ( εμφανίζεται πατώντας πάνω στο πεδίο) και όπου θα εμφανίσει νέο πίνακα με την ένδειξη παραμεθορίου: επιλέγουμε  όχι και θα κάνουμε αποθήκευση, αυτό θα γίνει μια φορά άπαξ (προσοχή μην κάνετε λάθος γιατί αυτό αλλάζει μόνο από τα κεντρικά).


Αφού έχουμε κάνει το ΄΄τσεκάρισμα ΄΄ στην ένδειξη παραμεθορίου τότε μόνον μπορούμε να εισάγουμε παραπεμπτικά με την επιλογή : Εκτέλεση/Ακύρωση Ηλεκτρονικού Παραπεμπτικού , πατώντας την επιλογή βγάζει έναν πίνακα νέας μορφής όπου:

1)   Εισάγετε στο πεδίο: Αριθμός Ηλεκτρ. Παραπεμπτικού:*   (bar code -13 ψηφία).


2)   Επιλέγετε το πλήκτρο Ανάκτηση για εκτέλεση (σύμβολο πάνω από το πεδίο αρ. ηλ. Παρ/κου ,πρώτο από αριστερά)και εμφανίζονται τα στοιχεία του Παραπεμπτικού και οι παραγγελθείσες Ιατρικές Πράξεις .


3)    Συμπληρώνετε τα Λοιπά Στοιχεία Ηλεκτρονικού Παραπεμπτικού, π.χ έγκριση από Ελεγκτή Ιατρό , Ημερομηνία Εκτέλεσης , Ημερομηνία Έγκρισης, Τηλέφωνο Εξεταζόμενου(Σταθερό)


4)    Τσεκάρουμε το ΄΄κουτάκι΄΄ δίπλα από τον Α/Α –Κωδικός ιατρικής πράξης-περιγραφή, από κάτω ακριβώς πρέπει να είναι όλες οι συνεδρίες (π.χ 10 στη σειρά) , μετά επιλέγετε το κουμπί Ανάκτηση Επιλεγμένων  και οι Ιατρικές Πράξεις εμφανίζομαι κάτω από την Ανάκτηση Επιλεγμένων με την κοστολόγησή τους. 


5)   Τέλος, επιλέγετε το κουμπί Εκτέλεση (είναι πάνω από τον Αριθμό Ηλεκτρ. Παραπεμπτικού δεύτερο στη σειρά) για την Αποθήκευση του Ηλεκτρονικού Παραπεμπτικού. 


Τελευταίο και σημαντικό :ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΜΕ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ  μπορούν να ΄΄περαστούν΄΄ ΠΛΕΟΝ με τον ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ, με τον κλασικό ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΟΝΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ.
Είτε περάσετε παραπεμπτικό με τον κλασικό τρόπο (ΧΕΙΡΌΓΡΑΦΑ) είτε με τον νεο τρόπο τα παραπεμτικά εμφανίζονται στην υποβολή κανονικά.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου