...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με την περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΕ (Θεσ/νίκη) ,ενημερώνουμε ότι:

1) ¨εχουν ενημερώσει το σύστημα καταγραφείς των οφειλών του καθενός Μήνα-Μήνα.

2) Το επόμενο διάστημα θα αποστείλουν την κατάσταση στο ΟΑΕΕ Σερρών για να ειδοποιήσει για τα πιστωτικά τιμολόγια που πρέπει να κόψουμε λόγω κουρέματος, τα τιμολόγια θα είναι για κάθε δαπάνη.

3) Θα προσκομίζουμε 1 (μια) Υπ.Δήλωση και πιστωτικό τιμολόγιο για κάθε δαπάνη, αυτά τα τιμολόγια είναι μπλοκ που αγοράζεις από το βιβλιοπωλείο ( Ονομάζονται πιστωτικά τιμολόγια και πρέπει να είναι αριθμημένα από το 1-50) , τα τιμολόγια δεν θέλουν θεώρηση από την εφορία παρα μόνο σφραγίδα. Θα γράφεις το ποσό του κουρέματος για κάθε δαπάνη (θα ειδοποιήσει ο ΟΑΕΕ για το ποσό).

4) Αν είναι αποδείξεις πάνω από 1400 θέλει και φορολογική ενημερότητα και αν είναι πάνω από 3000 ευρώ θέλει και ασφαλιστική ενημερότητα.


Για τον ΟΠΑΔ έχει ξεκινήσει η εισαγωγή, απο τις υπηρεσίες, στο σύστημα (ε-δαπυ) των οφειλόμενων  του ΟΠΑΔ.
Αυτό επίσης γίνεται μήνα-μήνα.

Οι υπάλληλοι των τοπικών ΥΠΑΔ εισάγουν την κατατεθειμένη δαπάνη ,όπου αν υπάρχει απόδειξη κατατεθειμένη εισάγουν αριθμό ενώ εάν δεν υπάρχει απόδειξη εισάγουν αρ.πρωτοκόλου.

Δεν βλέπει ο υπάλληλος ούτε το κούρεμα ,ούτε το τι θα βγάλει το σύστημα να πληρώσει.

Στο ΕΟΠΥΥ επικρατεί η άποψη ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΟΥ ΠΟΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ (ετσι ερμηνεύουν το Νόμο), για μας αυτό είναι ΛΑΘΟΣ θα πρέπει να δώσουν όλο το ποσό μετά το κούρεμα. Υπήρξε παρέμβαση και από την ΠΟΣΙΠΥ (διαγνωστικά, εργαστήρια κλπ) για να βγει διευκρινιστική από το Υπουργείο.


Ο Π.Σ.Φ έχει κάνει παρέμβαση στην ηγεσία του ΕΟΠΥΥ να εκκαθαρίσει και να πληρώσει τους Φυσικοθεραπευτές ανεξάρτητα από του άλλους παρόχους.

 Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας από όλες τις ΥΠΑΔ της χώρας θα ζητηθούν από εμάς:

1)Υπ. Δήλωση

2)Αποδείξεις (για δαπάνες που δεν υπήρχαν)

3) Πιστωτικά τιμολόγια για κάθε δαπάνη


ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου