...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ


Σχετικά με την καθυστέρηση πληρωμής των εκκρεμών δαπανών των Εργαστηρίων Φυσικοθεραπείας

Το Σάββατο 25-2-2012 αντιπροσωπεία  Φυσικοθεραπευτών του Νομού Σερρών επισκέφτηκε τους βουλευτές του Νομού ,κ.κ Κουτμερίδη, Λεονταρίδη, Τζελέπη και Μπόλαρη (Υφυπουργός Υγείας) για να τους ενημερώσει για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος, εξαιτίας της καθυστέρησης  εξόφλησης των δαπανών που οφείλουν τα Ταμεία, παρότι υπάρχει  Νομοθετική ρύθμιση που ορίζει την υποχρέωση εξόφλησης των δαπανών σε 45 μέρες.
Έγινε ανάλυση του τρόπου λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και των λόγων της καθυστέρησης υλοποίησης των δεσμεύσεων του οργανισμού για την ομαλοποίηση του συστήματος παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.
Επίσης έγινε ανάλυση της τροπολογίας που προβλέπει την εξόφληση των οφειλών των Ταμείων που αφορούν την περίοδο μέχρι της 31-10-2011.
Κάποιοι Βουλευτές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους αν καταφέρει να υπάρξει υλοποίηση της αποπληρωμής του 1,5 δις στους παρόχους μέχρι τις 31-3-12 γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο προκήρυξης των εκλογών, σ΄αυτή την περίπτωση η εξόφληση θα παραταθεί τουλάχιστον 2-3 μήνες.
Όσον αφορά τις οφειλές των ταμείων μετά τις 1-11-2011 που ανέλαβε να αποπληρώσει ο ΕΟΠΥΥ υπήρξε απαίτηση της αντιπροσωπείας να παρέμβουν οι Βουλευτές στο αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη επί προσωπικού και όχι με την μορφή επερωτήσεων (οι οποίες είναι χρονοβόρες) για να υπάρχει (αν είναι δυνατόν) άμεσο αποτέλεσμα και δέσμευση από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών.
Οι Βουλευτές δεσμεύτηκαν να παρέμβουν στον κύριο Σαχινίδη για την αποδέσμευση κονδυλίου (όπως έγινε στην περίπτωση των Φαρμακείων) και την εξόφληση των δαπανών Φυσικοθεραπείας.
Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει εκ νέου επαφή με τους Βουλευτές και με τον Υφυπουργό για να διαπιστωθεί η επίσημα θέση του υπουργείου Οικονομικών και η πιθανότητα υλοποίησης των απαιτήσεων.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου