...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Ενημέρωση από την σύσκεψη του ΠΣΦ με τον ΕΟΠΥΥ-Συλλογική Σύμβαση του ΠΣΦ με τον ΕΟΠΥΥ

ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Σ.Φ

 Ενημέρωση από την σύσκεψη του ΠΣΦ με τον ΕΟΠΥΥ-Συλλογική Σύμβαση του ΠΣΦ με τον ΕΟΠΥΥ


Στις 22/12/2011, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, στο Υπουργείο Υγείας στο Μαρούσι, μεταξύ του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμου Βουδούρη, του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Κυριάκου Σουλιώτη και της ΔΕ του ΠΣΦ. Παρόντες από την ΔΕ του ΠΣΦ ήταν ο Πρόεδρος Παναγιώτης Μπουζικάκος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Γεώργιος Μπάκας, ο Β’ Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο Ταμίας και Υπεύθυνος Εκδόσεων Ιωάννης Μαρμαράς και τα μέλη Ευάγγελος Τριγώνης, Τρύφωνας Παπαγέωργας, Στασινός Πικραμένος και Νικόλαος Γιοβρής.

Αποφασίστηκε να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση με βάσει τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΠΥ, από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ. Μπουζικάκο, μέχρι τις 31/12/2011. Η σύμβαση αυτή θα αφορά όλα τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας και τους μεμονωμένους φυσικοθεραπευτές χωρίς εργαστήριο φυσικοθεραπείας. Η σύμβαση είναι για τα ταμεία ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.
Μετά την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, οι συνάδελφοι φυσικοθεραπευτές θα πρέπει να καταθέσουν στις κατά τόπους ΥΠΑΔ, που θα λέγονται πλέον Γραμματείες ΕΟΠΥΥ, υπεύθυνη δήλωση με την οποία δέχονται τους όρους της σχετικής σύμβασης. Για την προθεσμία υποβολής της δήλωσης θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση. Για την πλήρη ισχύ της σύμβασης, απαιτείται και η κατάθεση της βεβαίωσης εγγραφής στον ΠΣΦ. Θα σας ενημερώσουμε για την προθεσμία και αυτης της υποβολής.

Ο τρόπος πληρωμής θα είναι εξόφληση του 90% μέσα σε 45 ημέρες και με τη συνολική εκκαθάριση των παραπεμπτικών η τελική απόδοση του οφειλόμενου ποσού.

Οι συνάδελφοι που είχαν σύμβαση με τα παραπάνω ταμεία θα συνεχίσουν να εκτελούν τα παραπεμπτικά μέχρι 31/12/2011 με το σύστημα της φυσικοθεραπευτικής πράξης και από το νέο έτος με την φυσικοθεραπευτική συνεδρία.

Όσον αφορά τις οφειλές αυτών των ταμείων των προηγούμενων ετών, μας ενημέρωσαν κατ’ αρχήν ότι ο ΕΟΠΥΥ θα ξεκινήσει «καθαρός», δηλαδή χωρίς χρέη. Κατόπιν, μας έγιναν δύο προτάσεις. Η πρώτη, κατόπιν εισήγησης της τρόικα, είναι να αποδοθεί το 88% του συνόλου των οφειλών, δηλαδή έκπτωση 12%,  μετά τον 2/2012. Η άλλη πρόταση είναι οι οφειλές να σταλούν στο Υπουργείο Οικονομικών και να αποδοθούν σε δόσεις σε βάθος χρόνου. Στο θέμα αυτό δεν δόθηκε κάποια συγκεκριμένη απάντηση και θα αξιολογηθεί στο επόμενο άμεσο διάστημα.
Σας επισυνάπτεται το προτεινόμενο σχέδιο σύμβασης των φυσικοθεραπευτών με τον ΕΟΠΥΥ. Αναμένουμε την απάντηση του ΕΟΠΥΥ επί του σχεδίου. Θα είμαστε σε συνεχή ενημέρωση

ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1) ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΧΩΣΙΣ ΑΠΟΛΚΕΙΣΜΟΥΣ ,κάτι που ήταν βέβαια αυτονόητο μιας και το ίδιο θα γίνει για όλα τα Εργαστήρια (Μικροβιολογικά, Ακτινολογικά κλπ), είναι η λογική που εκφράσαμε στα έγγραφά μας αλλά και στις συναντήσεις μας με Υπουργούς (Ιούλιο με τον κ. Τιμοσίδη στην Καβάλα) , ότι δηλαδή εμείς όπως και τα άλλα εργαστ΄ήρια δεν συνταγογραφούμε αλλά εκτελούμε παραπεμπτικά ,(όταν παρουσιάζεται η ανάγκη για Φυσικοθεραπεία), τότε λέγαμε αν ακολουθήσει το Υπουργείο αυτή τη λογική θα πρέπει να αποκλείσει και τα μισά Φαρμακεία.

2)ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για να μπορούν οι συνάδελφοι που εργάζονται μόνο για κατ΄οίκον περιστατικά να δουλεύουν χωρίς πρόβλημα, ήταν και αυτό μέσα στις απαιτήσεις μας και έχει εκφραστεί μέσα από τα έγγραφά μας, (Δεν δέχτηκε όμως το Υπουργείο 50% προσαύξηση λόγω οικονομικής στενότητας)


3) ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΞΌΦΛΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΜΕ 12% ΜΕΙΩΣΗ. Εδώ το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση γιατί υπάρχουν συνάδελφοι που με την διαδικασία του factoring έχουν πληρωθεί αρκετούς μήνες όλο το ποσό , επίσης οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν ιδρώσει για αυτά τα περιστατικά να υποστούν συνολικά 35% μείωση των αμοιβών τους; Επίσης υπάρχει η δέσμευση η Χώρα μας να μην μεταφέρει εσωτερικά χρέη στο 2012 (Υπάρχει καΙ σχετική οδηγία Βενιζέλου για εξόφληση των 6,5 δις Ευρώ μέχρι της 28-2-12, που λήγει το οικονομικό έτος (Αν πάρουμε βέβαια την μεγάλη δόση) ΕΔΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ : ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ; η άποψή μας είναι ότι προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν στη λογική των εκπτώσεων των Κέντρων Αποκατάστασης (10%) αλλά εκεί μιλάμε για άλλα ποσά και άλλες συνθήκες. ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΜΑΣ ΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΄΄ΠΑΖΑΡΕΜΑΤΟΣ΄΄.
4) ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Σ.Φ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ (Με κάθε Νομική έννοια του όρου) Ή ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.  Μένει να το δούμε ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ (Ίσως το πιο θετικό από την όλη ανακοίνωση του Π.Σ.Φ).


Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Π.Τ ΣΕΡΡΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου