...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ Π.Τ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕ.Θ.Ι.Σ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Στις 3 Δεκέμβρη του 2011 πραγματοποιήθηκε στο Νέο Σκοπό η ημερίδα με θέμα: Ιπποθεραπεία-σύγχρονες αντιλήψεις και απόψεις σχετικά με τον ρόλο της στην αποκατάσταση.
Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Π.Σ.Φ.
Έγινε Βράβευση 3 από τους 4 Σερραίους αθλητές ιππασίας που διακρίθηκαν στους Παγκόσμιους Αγώνες των  Special Olympics, Αθήνα 2011.
Παραβρέθηκαν εκπρόσωπος που Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών Νιγρίτης, Θεολόγου, ο επιστημονικός συνεργάτης του Κυρίου Μπόλαρη (κ. Σωτηρόπουλος) που απεύθυνε χαιρετισμό ,ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωυσιάδης, οι Βουλευτές Σερρών, κ. Καρυπίδης, κ. Κόλλια, κ. Λεονταρίδης, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά κ. Καλαθάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερρών κ. Παπαβασιλείου που εκπροσώπησε και τον Δήμαρχο Σερρών κ. Αγγελίδη, Αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων,  η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Κ. Καλώτα, Ο Πρόεδρος και μέλη της Π.Δ.Ε του Π.Σ.Φ κύριοι Μπουζικάκος, Μπάκας, Μαρμαράς, εκπρόσωποι  από Π.Τ (Ρουμελιώτης, Τρέχας ,Χριστάρα, Αυτοσμίδης, Παλπάνας, Μπόσινας,κ.α).
Οι καθηγητές από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι Θεσ/νίκης καθώς και πλήθος κόσμου που επιθυμούσε ενημέρωση για την Ιπποθεραπεία.
Η αίθουσα (χωρητικότητας 200 ατόμων) καθ¨όλη την διάρκεια της ημερίδας ήταν ασφυκτικά γεμάτη, υπήρχαν όρθιοι καθώς και άνθρωποι που ήθελαν να μπουν στην αίθουσα αλλά δεν χωρούσαν.
Μετά το τέλος της ημερίδας έγινε η ξενάγηση στο χώρο του ΚΕ.Θ.Ι.Σ και οι παρευρισκόμενοι, Φυσικοθεραπευτές και μη, είδαν από κοντά μια συνεδρία Ιπποθεραπείας.
Ο στόχος της ημερίδας που ήταν η ανάδειξη του έργου του ΚΕ.Θ.Ι.Σ και του ρόλου της Ιπποθεραπείας στην αποκατάσταση, με την δέσμευση μέσω της δημοσιότητας της συνέχισης της αρωγής προς το κέντρο από τους τοπικούς και πολιτικούς παράγοντες, καθώς και της μεθόδου που πρέπει να ενταχθεί στα μαθήματα της σχολής για να κατοχυρωθεί και αναγνωριστεί σαν πράξη ενταγμένη στις παροχές των ταμείων ,πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκε.
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η ημερίδα.








Τέλος πιστεύουμε τελικά αποδείξαμε, ότι υπάρχει η Ελλάδα της Επιστήμης, της Δημιουργίας, της Συνεργασίας, του Κοινωνικού Έργου, της Ελπίδας, η Ελλάδα της Ευρώπης που τον τελευταίο καιρό όλοι έχουμε ξεχάσει.

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ!!
    ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΡΙΑ ΛΙΓΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΕΘΙΣ! :-)

    ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΠΑΡΗ
    ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ NDT
    ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή