...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της απόφασης του ΚΔΣ του ΠΣΦ για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων

Το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. στην συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 31/8/2013 και την Κυριακή, 1/9/2013 απασχολήθηκε σε βάθος με τις τεράστιες και διαρκείς αλλαγές που γίνονται στον χώρο του συστήματος υγείας της χώρας και της υγειονομικής περίθαλψης του πληθυσμού. 

Αλλαγές που επιβάλλονται βίαια και έχουν άμεση αντανάκλαση τόσο στο σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας όσο και στην άσκηση του επαγγέλματος των φυσικοθεραπευτών. Τόσο αυτοί που παρέχουν υπηρεσίες στις δημόσιες δομές του συστήματος όσο και όσοι ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, συμβάλλοντας με τη λειτουργία των 2.500 εργαστηρίων τους σε όλη την Ελλάδα στη φυσικοθεραπευτική κάλυψη του συνόλου του Ελληνικού πληθυσμού, νοιώθουν άμεσα τις επιπτώσεις αυτών των αλλαγών, στο εισόδημα, την ασφάλιση στην εργασία τους αλλά και την ίδια την προοπτική τους στην άσκηση του επαγγέλματός τους.

Η τρίχρονη εφαρμογή πολιτικών που επιτάσσουν τα μνημόνια, που η Τρόικα (ΔΝΤ-Ε.Ε.-δανειστές) επιβάλλει στην Ελλάδα, βάλλει ευθέως στο σύνολο των κοινωνικών πολιτικών. Στην αιχμή αυτή τη στιγμή βρίσκεται η Υγεία - Πρόνοια και η Περίθαλψη, η Παιδεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Στο δημόσιο σύστημα υγείας το πρόγραμμα συγχώνευσης και κατάργησης ή αλλαγής χαρακτήρα νοσοκομειακών δομών στερεί από χρήσιμες και πολύτιμες νοσοκομειακές κλίνες το σύστημα υγείας, ενώ θέτει σε επισφάλεια το εργασιακό μέλλον συναδέλφων φυσικοθεραπευτών, που τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα.

Ο μειωμένος αριθμός υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων στους νέους Οργανισμούς των Νοσοκομείων, περιορίζει αισθητά τη δυνατότητα μετακίνησης των φυσικοθεραπευτών από τα Νοσοκομεία που κλείνουν, όπως επίσης και για το σύνολο των συναδέλφων εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρέθηκαν βίαια σε διαθεσιμότητα μετά την αιφνίδια και αναίτια κατάργηση Τμημάτων των ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ.

Το Κ.Δ.Σ. διεκδικεί την άμεση μετακίνηση όλων των συναδέλφων φυσικοθεραπευτών που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας σε διαθέσιμες κενές ή νεοσυσταθείσες προσωποπαγείς θέσεις, αφού οι πραγματικές ανάγκες για φυσικοθεραπεία σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία, όπως και τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και τα ΚΕΦΘΑ είναι υπαρκτές και καταγραμμένες.

Το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. καλεί όλους τους συναδέλφους φυσικοθεραπευτές που εργάζονται στις Δημόσιες δομές του Συστήματος περίθαλψης, στα Νοσοκομεία, τα Προνοιακά ιδρύματα, τις δομές του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων και στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση. 

Με τη μαζική και ενεργό συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων τους στους χώρους δουλειάς και τις κατά τόπους Ομοσπονδίες, να προασπίσουν δυναμικά το δικαίωμα στην εργασία και το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου