...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Στα πλαίσια της συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με τους συμβεβλημένους Προμηθευτές Υγείας, που μέχρι σήμερα υπέβαλλαν τους λογαριασμούς τους προς εκκαθάριση για διενέργεια ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων (δηλαδή Διαγνωστικά Εργαστήρια, Ιδιωτικά Πολυϊατρεία, Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, Φυσικοθεραπευτές, Κέντρα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης),
στα Ταμεία ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ και ΟΓΑ σας ενημερώνουμε ότι:
1. Από τον μήνα Ιανουάριο 2012 έχουν την δυνατότητα και την υποχρέωση να υποβάλλουν, τη Δήλωση Αναλυτικών Παραστατικών Υγείας (ΔΑΠΥ) μέσω internet στο σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρησης – υποβολής eΔΑΠΥ.
2. Η Δήλωση θα περιλαμβάνει τα εκτελεσμένα παραπεμπτικά, που αφορούν το σύνολο των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και το σύνολο των ιατρικών πράξεων, που είναι κοστολογημένες με Κρατικό Τιμολόγιο.
3. Πιστοποίηση:
1) Όσοι διαθέτουν ήδη κωδικούς πρόσβασης στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία eΔΑΠΥ (πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ) θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την νέα εφαρμογή eΔΑΠΥ του ΕΟΠΥΥ με τους ίδιους κωδικούς.
2) Όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης:
 θα υποβάλλουν τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση συνεργασίας
(χειρόγραφη) στον ΕΟΠΥΥ
 θα πιστοποιηθούν στο eΔΑΠΥ, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας
«Πιστοποίηση eΔΑΠΥ Ιατρών & Παρόχων Υγείας», στο site του ΕΟΠΥΥ, περιοχή «Εφαρμογές»
 να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους, λαμβάνοντας
κλειδάριθμο, μέσω της κατά τόπους Περιφερειακής Υπηρεσίας
ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ).
Επισημαίνεται ότι, όταν ο Προμηθευτής Υγείας έχει περισσότερες από μια
εγκαταστάσεις (Υποκαταστήματα), θα υποβάλλει αίτηση εγγραφής στο
eΔΑΠΥ και θα λάβει κλειδάριθμο για κάθε μία εγκατάσταση.
4. Υποβολή Δήλωσης στην ηλεκτρονική υπηρεσία eΔΑΠΥ:
Οι Προμηθευτές Υγείας εισέρχονται με τον κωδικό τους στην ηλεκτρονική υπηρεσία eΔΑΠΥ του ΕΟΠΥΥ, υποβάλλουν την ΔΑΠΥ για τον μήνα που τους ενδιαφέρει (με καταχώρηση των παραπεμπτικών ή αποστολή αρχείου) και εκτυπώνουν αντίστοιχο αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής.
Επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητο να έχει δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός (ΙΒΑΝ) στο σχετικό πεδίο της εφαρμογής.
5. Υποβολή φακέλου φυσικών παραστατικών:
Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής, οι ενδιαφερόμενοι προσέρχονται στις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ) προκειμένου να υποβάλλουν τον φάκελο με τα φυσικά πρωτότυπα παραστατικά (παραπεμπτικά και τιμολόγια). Ο φάκελος πρέπει να συνοδεύεται και από το αντίστοιχο αποδεικτικό της ηλεκτρονικής υποβολής.
6. Προκειμένου να προχωρήσει η αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ) στην διαδικασία ολοκλήρωσης πληρωμής των λογαριασμών, θα πρέπει να έχει έχουν κατατεθεί το τιμολόγιο ή η απόδειξη παροχής υπηρεσιών και τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τον Προμηθευτή Υγείας.
7. Οι κατά τόπους Περιφερειακές Υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ) μετά την παραλαβή των ηλεκτρονικών αρχείων και των φυσικών παραστατικών θα προχωρήσουν στην απόδοση των αντίστοιχων δαπανών, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, με τη χρήση του συστήματος ελέγχου και εκκαθάρισης λογαριασμών προμηθευτών υγείας.
8. Επισημαίνεται ότι η νέα Ηλεκτρονική Υπηρεσία eΔΑΠΥ του ΕΟΠΥΥ θα εφαρμόζει τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), όπως εκάστοτε ισχύει καθώς και τυχόν αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ.
9. Οι ηλεκτρονική υπηρεσία Υποβολής eΔΑΠΥ Ανοικτής Περίθαλψης, θα είναι διαθέσιμη στο site του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr ) στις επόμενες μέρες (πιθανή ημερομηνία 26-3-2012), χωρίς αυτό να επηρεάζει τον χρόνο πληρωμής.

10. Τηλέφωνα επικοινωνίας - help desk: τηλ. 210 3891228, 229, 231,
232, 233, 260.



Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Ι. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ



ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου