...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Σχετικά με τις καταστάσεις συμψηφισθέντων ποσών και τον λανθασμένο τρόπο υπολογισμού αυτώνΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 

Ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ ότι αναρτήθηκαν στο ε-δαπυ οι ΄΄καταστάσεις συμψηφισθέντων ποσών εντός του έτους 2014΄΄ στις οποίες φαίνονται τόσο τα ποσά rebate & clowback, τα οποία προκύπτουν για τον κάθε πάροχο για τα έτη 2013 και α΄εξαμήνου 2014:
 α) Rebate 2013 ( ΄΄βεβαιωθέν ποσό΄΄ Α στη φωτογραφία)
β)  Clowback 2013 ( ΄΄βεβαιωθέν ποσό΄΄ Β στη φωτογραφία)
 γ) Rebate α΄εξάμηνο 2014 (΄΄βεβαιωθέν ποσό΄΄ Δ στη φωτογραφία).
Δ) Clowback α΄εξάμηνο 2014 (΄΄βεβαιωθέν ποσό΄΄ ΣΤ στη φωτογραφία)

Όσο και τα συμψηφισθέντα ποσά για τις παραπάνω κατηγορίες επιστροφών.

¨Έτσι για να ξεκαθαρίσει κάποιος αριθμητικά του τι έχει συμβεί θα πρέπει να προσθέσει τα ποσά    –Ε και –ΣΤ  π.χ αν έχει στο –Ε 500 ευρώ και στο –ΣΤ 600 ευρώ το σύνολο είναι 1100 ευρώ.

Το ποσό των 1.100 ευρώ είναι ακριβώς όμοιο με το καθαρό ποσό που προκύπτει από την ΄΄λογιστική πληρωμή΄΄ του Μαϊου του 2014 (το καθαρό προκύπτει από την αφαίρεση φόρου 20% και φόρου υπέρ τρίτων 3,072%) όπου είναι τακτοποιημένο με ΙΒΑΝ σαν να έχει πληρωθεί.

Στη συνέχεια φαίνεται ένα ΄΄Υπόλοιπο ποσό προς συμψηφισμό΄΄ ποσό Ζ που είναι το υπόλοιπο που απομένει και θα εισπραχτεί από τον ΕΟΠΥΥ αργότερα, είναι το υπόλοιπο από το σύνολο του rebate & clowback μείον τα ποσό Ε και ΣΤ, (δηλαδή το Ζ = Δ+ΣΤ-Ε-ΣΤ).

Για το 2013 αφαιρούνται από τα ποσά Α + Β τα ποσά –Α και –Γ για να απομείνει το υπόλοιπο 86,36 ευρώ.

Τα ποσά –Α και – Γ  για να προκύψουν ΄΄καθαρίστηκαν΄΄ σαν να έχουν πληρωθεί τα 10% του 2012 (μήνα-μήνα) και σε μερικούς παρόχους και  κάποιοι μήνες από το 2013 , μέχρι το συνολικό ποσό που προέκυψε  να ισούται ακριβώς με το άθροισμα Α ΚΑΙ Γ.


Βέβαια υπάρχουν ζητήματα που αφορούν το εάν η έκπτωση θα πρέπει να είναι στο μικτό ή στο καθαρό ποσό ,ζητήματα τα οποία τόσο το Π.Τ Σερρών όσο και ο Π.Σ.Φ τα έχουν αναδείξει με έγγραφά τους στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου