...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Ι.Ε.Ε



Συνάδελφοι

Χθες 10-2-2014  ο ΕΟΠΥΥ απέστειλε δελτίο τύπου σε όλους τους παρόχους στο οποίο επισημαίνει την υποχρέωση που προκύπτει από το Νόμο 4172/2013 και την Υ.Α. Υ9/οικ.85507/2013,  μάλιστα επισημαίνει ότι μέχρι τις   15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υπογραφούν οι ανάλογες συμβάσεις με τις Ι.Ε.Ε.

Στο τέλος επισημαίνεται ότι: ΄΄ Ήδη δόθηκε εντολή να αποπληρωθεί ο μήνας Αύγουστος του  2013 μόνο για τις ιδιωτικές κλινικές που έχουν ενημερώσει τον ΕΟΠΥΥ ότι έχουν υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία. Οι υπόλοιποι πάροχοι υπηρεσιών υγείας θα πληρωθούν τον Αύγουστο με εντολή του Υπουργού Υγείας μόνο και αφού ενημερώσουν τον Οργανισμό ότι έχουν υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία ΄΄.

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται από τον ΕΟΠΥΥ δεν συμβάλουν στις διατήρηση της ομαλής σχέσης μεταξύ παρόχων και ΕΟΠΥΥ.

-Να θυμίσουμε ότι η πληρωμή των δαπανών και των προσφερόμενων υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ  δεν αποτελεί  ΄΄χάρη΄΄ αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του  οργανισμού η οποία θα πρέπει να γίνεται σε 60 ημέρες από  την κατάθεση της δαπάνης του εκάστοτε παρόχου (ΟΔΗΓΙΑ 2011/7 ΤΗΣ 16/2/2011 που ενσωματώθηκε στο Ελληνικό δίκαιο), αυτό το έχει ξεχάσει ο ΕΟΠΥΥ.

-Να θυμίσουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει το 10% του 2012  και το 10% του2013.

Σήμερα οι πάροχοι βρίσκονται σε ένα λεπτό στάδιο διαπραγμάτευσης με τις Ι.Ε.Ε οι οποίες  είναι γνωστό ότι ΄΄εναρμονισμένα΄΄ απαιτούν 2-2,5% + Φ.Π.Α και ο ΕΟΠΥΥ   ΄΄ νίπτει τας χείρας του ΄΄  , αφού δεν καθόρισε στην απόφασή του τιμή αμοιβής ανά μονάδα (παραπεμπτικό) και η αμοιβή των Ι.Ε.Ε έμεινε στην διακριτική ευχέρεια των εν λόγω 5 εταιρειών.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες (καταληκτική ημερομηνία) μειώνουν την διαπραγματευτική ικανότητα των παρόχων έναντι των εταιρειών (Ι.Ε.Ε) και διασπείρουν τον πανικό σε μεγάλη μερίδα συναδέλφων.


Καλούμε τους συναδέλφους να μην προβούν σε καμιά μεμονωμένη κίνηση υπογραφής της σύμβασης με τις Ι.Ε.Ε μέχρι να καταλήξουν, οι από κοινού με τους άλλους παρόχους,   διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου