...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ


 Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει έως δέκα συνεδρίες φυσικοθεραπείας επί δύο φορές τον χρόνο, χωρίς να τίθεται περιορισμός εξαμήνου μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης φάσης πραγματοποίησής τους, επιβεβαιώνει ο Οργανισμός κατόπιν παρέμβασης του Συνήγορου του Πολίτη.

 Η υπόθεση έφτασε στον Συνήγορο του Πολίτη μετά από άρνηση ελεγκτή γιατρού του ΕΟΠΥΥ να θεωρήσει παραπεμπτικό ασφαλισμένου για φυσικοθεραπείες, με την αιτιολογία ότι ο ασφαλισμένος έχει ήδη λάβει 10 το τρέχον εξάμηνο και δικαιούται άλλες 10 μετά από έξι μήνες.
Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 14 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ «δικαιολογούνται έως δέκα συνεδρίες (φυσικοθεραπειών) δύο φορές τον χρόνο και η αποζημίωση ανά συνεδρία ορίζεται σε 15 ευρώ».
Εστιάζοντας στη συγκεκριμένη διάταξη, η ανεξάρτητη Αρχή, σε έγγραφο που απηύθυνε προς τον ΕΟΠΥΥ, επισήμανε ότι δεν προκύπτει ο περιορισμός των δέκα συνεδριών φυσικοθεραπείας ανά εξάμηνο. Επομένως, ο ασφαλισμένος μπορεί να εξαντλήσει τον προβλεπόμενο αριθμό των δέκα φυσικοθεραπειών τη φορά, ανεξαρτήτως εξαμήνου, γεγονός που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια και με έγγραφο του ΕΟΠΥΥ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=405445

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου