...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Τ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ( 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)

 
Το Περιφερειακό Τμήμα του Νομού Σερρών διοργανώνει και φέτος εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Φυσικοθεραπείας.
Έτσι το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 ( 10:00-21:00) στην Πλατεία Ελευθερίας θα στηθεί περίπτερο που σκοπό θα έχει την προβολή της Παγκόσμιας ημέρας Φυσικοθεραπείας.

Ο Δήμος Σερρών παραχώρησε το χώρο του περιπτέρου, οι εκδηλώσεις έχουν σκοπό να προβάλουν το ρόλο του Φυσικοθεραπευτή στην βελτίωση της κινητικότητας και της φυσικής κατάστασης πασχόντων συνανθρώπων μας απο

-Νευρολογικές παθήσεις ( εγκεφαλικά επεισόδια, πολλαπλή σκλήρυνση ,παραπληγίες και τετραπληγίες λόγω τραυματισμών Σ.Σ , εγκεφαλική παράλυση κλπ).


-Ορθοπεδικές και ρευματολογικές παθήσεις (εκφυλιστικές και ρευματοειδείς αρθρίτιδες, ακρωτηριασμούς ,χρόνιες σπονδυλοαρθρίτιδες-οσφυαλγίες, αυχενικά σύνδρομα κλπ).

-Καρδιολογικές και Πνευμονολογικές παθήσεις (καρδιοπάθειες, πλευμονοπάθειες, θωρακοχειρουργειμένοι ασθενείς κλπ).

-Αθλητικές κακώσεις (μυϊκούς τραυματισμούς, συνδεσμικές κακώσεις κλπ)

-Παιδιατρικές παθήσεις ( σκολιώσεις, κυφώσεις, εγκεφαλική παράλυση κλπ)

-Μεταβολικά νοσήματα ( οστεοπόρωση, διαβητοπάθειες κλπ).


-Γηριατρικές παθήσεις.


 

Στην Γενική Συνέλευση του τμήματος (2 Σεπτεμβρίου) αποφασίστηκε να γίνει προβολή της ημέρας με:

-Συνεντεύξεις και δελτία τύπου στα Μ.Μ.Ε.

-Διανομή έντυπου υλικού και προβολή βίντεο σε οθόνη στο χώρο του περιπτέρου.

-Εκτύπωση και συμπλήρωση μιας μορφής ερωτηματολογίου που θα απευθύνεται στους συμπολίτες μας και θα αφορά τοσο στην προβολή των περιπτώσεων Υγείας που αντιμετωπίζονται απο τους Φυσικοθεραπευτές αλλά και στην προβολή της δυνατότητας εξυπηρέτησης ασφαλισμένων του ΟΓΑ μέσω του ΕΟΠΥΥ. 

-Ανακοινώσεις στον τύπο για την δυνατότητα των συμπολιτών μας να απευθύνονται ΔΩΡΕΑΝ ,την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου σε οποιονδήποτε Φυσικοθεραπευτή ( Εργ. Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικά Ιδρύματα ,ΚΑΠΗ κλπ) προκειμένου να τον συμβουλευτούν για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε πρόβληματος αντιμετωπίζουν, είτε αφορά την βελτίωση της κινητικής και φυσικής του κατάστασης ,είτε αφορά γενικότερα προβλήματα Υγείας που ΄΄άπτονται΄΄ στον τομέα της Φυσικοθεραπείας.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου