...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ





ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Ο ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.

Ο κανονισμός τροποποιήθηκε ΄΄εν κρυπτώ΄΄ καθώς έγιναν αρκετές αλλαγές που αφοροών το κομμάτι της Φυσικοθεραπείας και περί αυτού δεν ενημερώθηκε ΚΑΝΕΙΣ ενώ οι υπεύθυνοι διαβεβαίωναν οτι δεν τροποποιείται τίποτε σχετικό με την Φυσικοθεραπεία.

                                                 ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:

1)Στη κατ’ οίκον φυσικοθεραπεία μείωσε την τιμή της συνεδρίας από 20€ σε 15€ καθώς επίσης περιέκοψε την διάρκεια της θεραπείας των βαρέων περιστατικών από 6 μήνες σε 3 μήνες.
 Μέχρι σήμερα ο ΄΄Νομοθέτης΄΄ ανγνώριζε την σπατάλη πολύτιμου χρόνου του Ελ. Επαγγελματία που απομακρύνεται απο την έδρα του για να προσφέρει υπηρεσίες σε ασθενή που αδυνατεί να μετακινηθεί. Σε κάποια Ταμεία (ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ) προέβλεπαι προσαύξηση 100% στην τιμή των προσφερόμενων πράξεων. Εκτός αυτού πρέπει να ληφθούν υπ΄όψιν και πιθανά έξοδα μετακίνησης (βενζίνη κλπ). πρέπει σε συτή την λογική το εκλεγμένο Δ.Σ του Π.Σ.Φ να διεκδικήσει την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος του κατ΄οίκον.


2)Δίνει το δικαίωμα στα ΚΑΑ να δέχονται ασφαλισμένους που μέχρι σήμερα δεν το είχαν, μειώνοντας κατ’ αυτόν το τρόπο τον αριθμό των ασφαλισμένων που εξυπηρετούντο από τα εργαστήρια Φυσικοθεραπείας.
 ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ3846/2010 ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΚΩΣ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ παροχης υπηρεσιων πρωτοβαθμιας φροντιδας υγειας. ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΛΕΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ,πίεσαν κατάλληλα πρόσωπα και θεωρούν οτι έτσι η ΄΄κονόμα΄΄ θα αυξηθεί. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΄΄ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΑ΄΄ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

3)« Με απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ μπορεί να καθορίζεται ποσοστό κλιμακωτών εκπτώσεων ανάλογα με τον όγκο των συνεδριών». Μια νέα απειλητική διάταξη, διατυπωμένη με ασαφή και αόριστο τρόπο που δίδει το δικαίωμα στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ να κάνει αυθαίρετες περικοπές.
  Έχουμε πληροφορηθεί ότι οι Φυσίατροι έκαναν παρέμβαση ΄΄εναντίον μας ΄΄ στον ΕΟΠΥΥ για την άδικη μή επιβολή rebate ΣΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ (ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ). ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ.


4)Στο νέο ΕΚΠΥ δεν αναφέρεται η «έγκριση του ελεγκτή ιατρού», το οποίο για να ισχύσει πρέπει να τροποποιηθεί το e-dapy, για να δέχεται τις υποβολές.

5) « Οι διατάξεις του παρόντος ισχύουν από 1/1/2012», με την αναδρομική ισχύ του «νέου» ΕΚΠΥ, αποδομεί τον προηγούμενο, ακυρώνει τις διαπραγματεύσεις και καθιστά αφερέγγυους τους κρατικούς λειτουργούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου